aktivna tema

ODGOVORI
 • Avatar
  Prof Dr Branka Nikoli?
  12.03.2012. | 08:03:53
  Citat:

  Nije pocela sa novom, ceka da dobije i kasni joj evo vec 9. dan. Njen ginekolog joj je rekao da ukoliko ne dobije do 19. marta da dodje tog dana kod nje na ponovni pregled. Ali da ponovim moje pitanje i ako mozete da mi otkonite sumnju. Moja devojka je uradila dva testa na trudnocu, jedan sama kod kuce, a drugi kod ginekologa i oba su bila negativna. Da li i dalje postoji mogucnost da je trunda zato sto joj ovoliko kasni, ili je to samo posledica uzimanja tableta i privikavanja organizma na iste? Hvala na prethodnom odgovoru.

  dragan91

  Ako cete i nakon uradjenih ( "kucnih") testova na trudnocu i dalje biti u nedoumici i strahu od nezeljene trudnoce, Vasa devojka moze da uradi beta hCG iz krvi koji je pouzdan test i dobicete odgovor  koji ne bi trebalo dovoditi u sumnju. 

  Prof dr Branka Nikolic

  citiraj
 • Avatar
  Blaa
  13.03.2012. | 19:31:47

  Doktorka.. 
  Da li moze da se desi da devojka u mesecu kada se desi rizican odnos(kod nas uopste nije bilo odnosa) dobije menstruaciju,a da sledeci ne dobije i tek tad se sazna da je trudna? 
  Pozdrav.

  citiraj
 • Avatar
  Prof Dr Branka Nikoli?
  14.03.2012. | 07:27:14
  Citat:

  Doktorka.. Da li moze da se desi da devojka u mesecu kada se desi rizican odnos(kod nas uopste nije bilo odnosa) dobije menstruaciju,a da sledeci ne dobije i tek tad se sazna da je trudna? Pozdrav.

  Blaa

  Ako nije bilo odnosa NIJE moguce. 

  Ako ste spermatozoide uneli duboko, kroz himen  moguca je trudnoca , ali retko se desi da su menstruacije uredne i da postoji normalna trudnoca. 

  Testom beta hCG iz krvi cete konacno resiti Vasu dilemu. 

  Prof Dr Branka Nikolic 

  citiraj
 • Avatar
  Blaa
  14.03.2012. | 14:31:15
  Citat:

  Blaa Ako nije bilo odnosa NIJE moguce.  Ako ste spermatozoide uneli duboko, kroz himen  moguca je trudnoca , ali retko se desi da su menstruacije uredne i da postoji normalna trudnoca.  Testom beta hCG iz krvi cete konacno resiti Vasu dilemu.  Prof Dr Branka Nikolic 

  Nece da radi te testove,a mene ubija to cekanje na menstruaciju.. 
  Mislim da nemam zasto da brinem,ali opet mi nije sve jedno.. 
  A recite mi.. Ona je prosli mesec trebala da dobije oko 23..a dobija je 16,zbog pilule joj je poranila menstruacija.. Kada trebamo da je ocekujemo ovog meseca,od prilike?

  citiraj
 • Avatar
  Prof Dr Branka Nikoli?
  15.03.2012. | 07:20:46
  Citat:

  Nece da radi te testove,a mene ubija to cekanje na menstruaciju.. Mislim da nemam zasto da brinem,ali opet mi nije sve jedno.. A recite mi.. Ona je prosli mesec trebala da dobije oko 23..a dobija je 16,zbog pilule joj je poranila menstruacija.. Kada trebamo da je ocekujemo ovog meseca,od prilike?

  Blaa

  Sledeca menstruacija  bi trebalo da  doze u ocekivanom razmaku ( 26-28-30,,,, na koliko dana i inace dobija cikluse)  U ODNOSU NA POSLRDNJU menstruaciju 16. 02. Ne sme da bude odstupanja ( da bude oskudna ili da krace traje).

  srdacno

   

  Prof Dr Branka Nikolic 

  citiraj
 • Avatar
  dinas
  15.03.2012. | 07:47:41

  Postovana doktorka,

  poslednja menstruacija je bila 11.02., nezasticen odnos 15.02., tableta popijena posle 11-12h 16.02., imala krvarenje kao menstraciju nakon 5 dana od popijene tablete koje je trajalo 5 dana. Inace su mi menstruacije u intervalu od 26-30 dana ali bilo je dva puta i na 33 dana. Molim Vas za odgovor koliko jos da cekam da se eventualno menstracija pojavi psto je jos uvek nema? Hvala

  citiraj
 • Avatar
  Prof Dr Branka Nikoli?
  15.03.2012. | 09:26:03
  Citat:

  Postovana doktorka, poslednja menstruacija je bila 11.02., nezasticen odnos 15.02., tableta popijena posle 11-12h 16.02., imala krvarenje kao menstraciju nakon 5 dana od popijene tablete koje je trajalo 5 dana. Inace su mi menstruacije u intervalu od 26-30 dana ali bilo je dva puta i na 33 dana. Molim Vas za odgovor koliko jos da cekam da se eventualno menstracija pojavi psto je jos uvek nema? Hvala

  dinas

  Odnos ste imali 5. dana ciklusa, a tabletu ste popili 6. dana. 

  Krvarenje koje se pojavilo nakon 5 dana  od dana kada ste popili tabletu je jedna od mogucih pratecih pojava delovanja tablete na sluzokozu materice. To NIJE menstruacija. 

  Nekada je, posle ovih krvarenja, potrebno nesto vise vremena da se obnovi sluzokoza materice, pa menstruacija moze da kasni i do 14 dana. 

  ** Preporuka je da , kada menstruacija kasni duze od 7 dana, posetite svog ginekologa. 

  srdacno

  Prof Dr Branka Nikolic

  citiraj
 • Avatar
  Blaa
  15.03.2012. | 13:34:06
  Citat:

  Blaa Sledeca menstruacija  bi trebalo da  doze u ocekivanom razmaku ( 26-28-30,,,, na koliko dana i inace dobija cikluse)  U ODNOSU NA POSLRDNJU menstruaciju 16. 02. Ne sme da bude odstupanja ( da bude oskudna ili da krace traje). srdacno   Prof Dr Branka Nikolic 

  Doktorka,moja devojka nema redovne cikluse..Sta ako ne dobije menstruaciju u roku od 2 dana..kad i treba..Ako joj kasni oko 5 dana i onda dobije(A menstruacija bude normalna) ?
  *Da li je to mozda znak da je trudna? 
  I da vas pitam..koliko kosta taj test beta HCG i kako se radi? 
  Mnogo se plasim..Hvala vam na brzim odgovorima..

  citiraj
 • Avatar
  Prof Dr Branka Nikoli?
  16.03.2012. | 15:36:30
  Citat:

  Doktorka,moja devojka nema redovne cikluse..Sta ako ne dobije menstruaciju u roku od 2 dana..kad i treba..Ako joj kasni oko 5 dana i onda dobije(A menstruacija bude normalna) ? *Da li je to mozda znak da je trudna? I da vas pitam..koliko kosta taj test beta HCG i kako se radi? Mnogo se plasim..Hvala vam na brzim odgovorima..

  Blaa

  Gde zivite  ?? Beograd ?? Ako je Bg  javite se u Savetovaliste  GAK " Narodni front" i rado cu pregledati Vasu devojku. 

  O ceni analize informisite se u laboratorijama koje  to rade. U telefonskom imeniku su brojevi laboratorija , pozovete i pitate. Niko Vas zbog toga nece staviti  na naslovne strane novina . Vase pravo je da pitate, da se informisete, da brinete o zdravlju....i to recite Vasoj devojci. Ne mozete Vi preuzeti odgovornost za drugog , a taj to odbija.

  Ne razumem zbog cega ste Vi u panicnom strahu, a Vasa devojka ne brine i sve je kako treba.

  Prof Dr Branka Nikolic 

  citiraj
 • Avatar
  Blaa
  20.03.2012. | 13:34:59

  Doktorka,moja devojka je prvi mesec kada se to desilo DOBILA menstruaciju 5-6 dana ranije..16. 
  Sada joj vec kasni 3 dana,ali ona ima jako neredovne cikluse. Nekad joj se desi da dobije 2 puta u jednom mesecu,a nekad da dobije napr. pocetkom januara,pa tek onda krajem februara.. 
  Vec 3-4 dana ima osecaj kao da ce da dobije,boli je stomak..izasle su joj malo bubuljice,ali nikako da dobije..
  **Da li mislite da ima razloga za brigu i da li da sacekamo jos 4-5 dana,pa tek onda da uradi onaj test?
  Pozdrav

  citiraj